Na vsebino
EN
22. 5. 2024

Spoznavno srečanje predsednika DKOM z ministrom za javno upravo

Predsednik Državne revizijske komisije Samo Červek se je danes sestal z ministrom za javno upravo mag. Francem Propsom. Na spoznavnem srečanju sta sogovornika razpravljala o trenutni zakonodaji na področju javnih naročil ter o predlogih za spremembe, ki bi lahko izboljšale učinkovitost in transparentnost teh postopkov. Med drugim je bila izpostavljena tudi problematika konkurence na trgu javnih naročil. 

Predsednik Državne revizijske komisije Samo Červek in minister za javno upravo mag. Franci PropsPredsednik Državne revizijske komisije Samo Červek in minister za javno upravo mag. Franci Props

Oba predstojnika sta se strinjala, da je za učinkovit in konkurenčen sistem javnega naročanja zelo pomembno delovanje vseh državnih organov, tako organov pravnega varstva kot zagovornikov javnega interesa, ki na svojem področju izvajajo nadzor pri izvedbi javnih naročil.

Srečanje se je zaključilo z zavezo nadaljevanja uspešnega sodelovanja, tudi z organiziranjem različnih strateških in razvojnih delavnic s področja javnega naročanja.

Natisni stran