EN
22. 6. 2022

Predsednik DKOM Samo Červek na sprejemu pri predsednici DZ RS mag. Urški Klakočar Zupančič izpostavil ključne izzive pravnega varstva na področju javnega naročanja

Predsednik Državne revizijske komisije Samo Červek je danes na sprejemu pri predsednici Državnega zbora RS mag. Urški Klakočar Zupančič predstavil najpomembnejše segmente pravnega varstva na področju javnega naročanja in izzive, s katerimi se sooča Državna revizijska komisija.   

sprejem___ervek_predsednica_DZ_RS_22.6.2022.jpg

Predsednik Državne revizijske komisije je na srečanju izpostavil, da trenutna zakonodaja o javnem naročanju zahteva nujne spremembe, ki se nanašajo na posamezne vidike pravil in postopkov v javnem naročanju. Ob tem je dodal, da se v izogib morebitnim zlorabam na področju javnega naročanja pogosto sprejema prenormirano zakonodajo, kar vodi v neživljenjskost in neizvedljivost postopkov. Predsednik Červek je poudaril, da je treba na področju javnega naročanja nasloviti sistemske probleme, pri čemer je treba imeti pred očmi ustvarjanje enostavnega okolja za vse udeležene.

Predsednica Državnega zbora RS je izrazila zadovoljstvo, da ima priložnost spoznavati nadzorne institucije, v katerih prepoznava izredno integriteto, ter pri tem poudarila pomen vzpostavljanja dobrih pogojev za njihovo delo. Mag. Klakočar Zupančič je pritrdila mnenju predsednika Državne revizijske komisije, da bi bilo dobro izvesti revizijo celotne zakonodaje področja javnih naročil in Državni revizijski komisiji zagotoviti tudi ustrezno sodno varstvo v postopkih oddaje javnih naročil.

 

Foto: Matija Sušnik/DZ RS

Natisni stran